Nyitva vagyunk! Hétfő este 22:00 óráig fogadjuk a rendeléseket az május 22.-ei csütörtöki kiszállításhoz! Köszönjük!

Zsámboki Biokert
Zsámboki Biokert
  • Kategóriák
    • Teljes választékunk 
    • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
    • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
    • Bio Lisztek & Gabonák 
    • Bio Fűszerek & teák 
    • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
    • Bio Lekvárok & mézek 
    • Bio Olajok 
    • Bio Szószok & öntetek 
    • Könyvek 
  • Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!

Receptek

Febr 25
Téli zöldséges rizottó
Febr 25
Téli zöldséges rizottó
Részletek
Febr 25
Brokkoli, batáta és tarlórépa frittata
Febr 25
Brokkoli, batáta és tarlórépa frittata
Részletek
Febr 25
Karalábéfőzelék
Febr 25
Karalábéfőzelék
Részletek
Febr 25
Pasztinákkrémleves
Febr 25
Pasztinákkrémleves
Részletek
Febr 25
Zöldségfasírt polentával, mizunás fejessalátával
Febr 25
Zöldségfasírt polentával, mizunás fejessalátával
Részletek
Febr 25
Fokhagymás párolt leveles kel polentával
Febr 25
Fokhagymás párolt leveles kel polentával

A leveles kel jó tulajdonságait nem kell sokáig ragozni, az egyik legegészségesebb zöldségféle, egy igazi ‘superfood’. Szénhidrátban szegény, A, C, K és B6 vitaminokban kálciumban, magnéziumban, káliumban és mangánban gazdag tápanyagforrás.

Részletek
Febr 25
Földimogyorós zellerpástétom ghível
Febr 25
Földimogyorós zellerpástétom ghível

A zeller egyike a leggyógyítóbb hatású zöldségeinknek. Frissít, melegít, segít a nátha legyőzésében, oldja a nyákot, szélhajtó hatású. Afrodiziákum, megelőzi a prosztata problémákat. A ghi (tisztított vaj) pedig egy ajurvedikus csodaszer, ami ráadásul mesés ízt kölcsönöz az ételeknek. Ha ezt a két szuper alapanyagot ötvözzük, abból csak jó sülhet ki!

Részletek
Febr 25
Csípős házi ecetes torma
Febr 25
Csípős házi ecetes torma

A torma igazi csodaszer, méregtelenít, erősíti az immunrendszert, oldja a nyákot, fertőtlenít. A benne lévő glukozinolát rákmegelőző hatása közismert. Ahhoz, hogy jótékony hatásai érvényesüljenek legjobb frissen fogyasztani, mert illóolajai viszonylag hamar, 10-15 perc alatt elpárolognak.

Részletek
Febr 25
Mángoldos (vagy spenótos) currys krumplistészta
Febr 25
Mángoldos (vagy spenótos) currys krumplistészta

Annak ellenére , hogy szeretjük a krumplistésztát, viszonylag ritkán kerül terítékre nálunk.. Szénhidrát szénhidráttal nem túl vonzó kombináció, főleg nem a tavaszi diéták időszakában. A váratlanul beköszöntött hideg hatására azonkban most megkívántuk, és újragondoltuk úgy, hogy egészségesebb és táplálóbb legyen. A mángold értékes ásványi anyagokat tartalmaz, így védi az immunrendszert, az idegrendszert és a beleket, Vigyázat, a mángoldköntösbe öltöztetett krumplistészta is nehéz étel, ne együk túl magunkat belőle!

Részletek
Febr 25
Spenót pesztó
Febr 25
Spenót pesztó

Ha tavasz, akkor spenót spenóttal! Bele sem kezdünk mi minden jósággal van tele, úgyis mindenki tudja.

Részletek
Febr 25
Szárzelleres gombás rizs
Febr 25
Szárzelleres gombás rizs

Íme egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és ízletes tavaszias étel. A szárzeller és a gomba nagyon jól illik egymáshoz, kis földimogyoróolajjal megbolondítva pedig kifejezetten izgalmas étel a hétköznapokra.

Részletek
Febr 25
Spenótos fetás quiche
Febr 25
Spenótos fetás quiche

A spenótot és a fetát isten is egymásnak teremtette! Erről a quiche-ről is csak szuperlatíviuszokban lehet beszélni. Biztosan nem fogjátok megbánni, ha kipróbáljátok.

Részletek
Febr 25
Currys batátakrémleves
Febr 25
Currys batátakrémleves

A batátalevest bárhogy elkészíthetjük, nem lehet elrontani. A mi kedvencünk ez az indiai verzió.

Részletek
Febr 25
Kínai kel saláta
Febr 25
Kínai kel saláta

A kínai kellel kora tavasszal, de inkább ősszel lehet találkozni. Előnye, hogy nagyon alacsony a kalóriatartalma, mégis laktató. Ellentétben a többi káposztafélével nem puffaszt, , magas a fehérjetartalma és könnyen emészthető. Levelei sokáig megőrzik frissességüket, jól tárolható a hűtőben akár hetekig is.

Részletek
Febr 25
Kínai kel saláta
Febr 25
Kínai kel saláta

A kínai kellel kora tavasszal, de inkább ősszel lehet találkozni. Előnye, hogy nagyon alacsony a kalóriatartalma, mégis laktató. Ellentétben a többi káposztafélével nem puffaszt, , magas a fehérjetartalma és könnyen emészthető. Levelei sokáig megőrzik frissességüket, jól tárolható a hűtőben akár hetekig is.

Részletek
Febr 18
Kínai kel krémleves
Febr 18
Kínai kel krémleves
Részletek
Febr 18
Sült spárga parmezánnal
Febr 18
Sült spárga parmezánnal

Spárga híres gyógynövény. Vízhajtó, vesetisztító, könnyen emészthető tulajdonságai miatt érdemes végigfőzni vele a rövid idényt. Tisztítókúrákhoz kötelező, már csak azért is, mert termési időszaka egybeesik a tavaszi tisztítókúrák idejével. Nem szabad túlfőzni, tíz perc párolás bőven elég.

Részletek
Febr 18
Mángoldos palacsinta
Febr 18
Mángoldos palacsinta

Az egyik legfinomabb dolog, amit idén ettünk, még a 10 hónaposunk is imádta. Mi hagymán sült gombaraguval töltöttük, fokhagymás bivalyjoghurttal locsoltuk, és salimixet ettünk mellé.

Részletek
Febr 18
Pak choi és gomba stir-fry
Febr 18
Pak choi és gomba stir-fry

A pak choi a kínai konyha egyik alapzöldsége, roppanós, édeskés levelű káposztaféle. Köretként halakhoz, sült tésztákhoz vagy rizshez keverve a legjobb, de önmagában is fogyasztható.

Részletek
Febr 18
Gombás rakott kínai kel
Febr 18
Gombás rakott kínai kel
Részletek
Febr 18
Füstölt pisztrángos fusilli édesköménnyel
Febr 18
Füstölt pisztrángos fusilli édesköménnyel
Részletek
Febr 18
Karfiolpüré
Febr 18
Karfiolpüré

A karfiolpüré remek köretválasztás halak, sült zöldségek, cukkinifasírt mellé, krumplipüré helyettesítésére.

Részletek
Febr 18
Cukkini fasírt
Febr 18
Cukkini fasírt
Részletek
Febr 18
Nagyon finom főzelék
Febr 18
Nagyon finom főzelék

Gyerekkorunk óta nem ettünk finomfőzeléket, mert szörnyű emlékeink vannak a menzás változatról. Most viszont adta magát az ötlet: hirtelen tele lett a hűtő friss zsenge répával, karalábéval és épp terem a kertben a zöldborsó is. Sikerült is mindent rossz emléket felülírni, sőt még a kedvenc főzelékeink közé is bekerült ez a változat. Ismét bizonyítást nyert kedvenc mondásunk: Nincs rossz étel, csak rossz alapanyag!

Részletek
Febr 18
Uborkás - mentás gazpacho
Febr 18
Uborkás - mentás gazpacho
Részletek
Febr 11
Tepsiben sült burgonya
Febr 11
Tepsiben sült burgonya
Részletek
Febr 11
Vajon pirított zellerrudacskák spenótos lilakáposztával
Febr 11
Vajon pirított zellerrudacskák spenótos lilakáposztával
Részletek
Febr 11
Bableves lecsóval
Febr 11
Bableves lecsóval
Részletek
Febr 11
Hagymás lepény reszelt répával és salátalevelekkel meghintve
Febr 11
Hagymás lepény reszelt répával és salátalevelekkel meghintve
Részletek
Febr 11
Babfőzelék Basmati rizzsel és korianderzölddel
Febr 11
Babfőzelék Basmati rizzsel és korianderzölddel
Részletek
Febr 11
Mángold és répa stir-fry Basmati rizzsel és pirított tökmaggal
Febr 11
Mángold és répa stir-fry Basmati rizzsel és pirított tökmaggal
Részletek
Febr 11
Lencsefőzelék répával és újhagymával
Febr 11
Lencsefőzelék répával és újhagymával
Részletek
Febr 11
Ropogós saláta kecskesajttal és balzsamecetes öntettel
Febr 11
Ropogós saláta kecskesajttal és balzsamecetes öntettel
Részletek
Febr 06
Currys sütőtök brokkolival, Basmati rizzsel és Paneer sajttal megszórva
Febr 06
Currys sütőtök brokkolival, Basmati rizzsel és Paneer sajttal megszórva
Részletek
Febr 06
Sushi frissen pirított zöldségekkel
Febr 06
Sushi frissen pirított zöldségekkel
Részletek
Febr 06
Sült hal ropogós burgonyával és salátával
Febr 06
Sült hal ropogós burgonyával és salátával
Részletek
Febr 06
Okra Curry pirított Pak Choi levelekkel
Febr 06
Okra Curry pirított Pak Choi levelekkel
Részletek
Febr 06
Sült Hokkaido
Febr 06
Sült Hokkaido
Részletek
Febr 03
Fűszeres karfiol Hokkaido tökkel
Febr 03
Fűszeres karfiol Hokkaido tökkel
Részletek
Febr 03
Gyógyító hagymaleves
Febr 03
Gyógyító hagymaleves
Részletek
Febr 03
Narancssárga zöldség-kavalkád salimix-szel
Febr 03
Narancssárga zöldség-kavalkád salimix-szel

Ezt a receptet egy kedves vásárlónk és egyben családtagunk küldte nekünk, annyira ízlett nekik a kis egyendobozunk biözöldség választéka.

Köszönjük!

Részletek
Febr 03
Zellerkrém petrezselyemzölddel
Febr 03
Zellerkrém petrezselyemzölddel

Egy újabb inspiráló, téli recept kedves családtagunktól, hogy feldobjuk szendvicseinket, tízórainkat és uzsonnáinkat! Nagyon köszönjük a megosztást!

Részletek
Febr 03
Pizzaaaa
Febr 03
Pizzaaaa
Részletek
Febr 03
Napsugárkrém
Febr 03
Napsugárkrém

Éva, a Rákoscsaba Átvevőpont koordinátorának receptje:

Alapvetően én a hazai és a szezonális zöldség-gyümölcs fogyasztást preferálom. Ez bizony együtt jár azzal, hogy valamit kicsit megununk. Így jár időnként a kanadai sütőtök is, ami egyébként nálunk hatalmas kedvenc, de semmi gond, ilyenkor szoktam bevetni a napsugárkrém receptemet. Azért kapta tőlem ezt a nevet, mert olyan gyönyörű a színe és már a nevétől is jobb kedvem lesz így a téli estéken. Vigyázzatok, mert nem lehet belőle eleget készíteni, én szóltam...

Részletek
Febr 03
Zöldségpaprikás madársalátával
Febr 03
Zöldségpaprikás madársalátával
Részletek
Febr 01
Sült burgonya krémes póréval és friss tarlórépával
Febr 01
Sült burgonya krémes póréval és friss tarlórépával

Krémes, meleg, ropogós, friss ízek széles palettája egy étkezésre! A háromféle minőség a teljesség élményével ajándékoz meg.

Részletek
Jan 30
Sütőtök pak choival
Jan 30
Sütőtök pak choival
Részletek
Jan 30
Tojáslepény
Jan 30
Tojáslepény

Gyors, finom és laktató reggeli 1 fő részére. Ha több főre készítenéd, akkor szorozd fel a mennyiségeket.

Részletek
Jan 30
Rebarbarás-almás morzsasüti angolosan
Jan 30
Rebarbarás-almás morzsasüti angolosan

Egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény. A rebarbara más, éppen szezonális gyümölccsel (pl. szilvával, körtével), is helyettesíthető, de készíthetjük csak almával is.

Részletek
Jan 30
Fokhagymás vajas spárga
Jan 30
Fokhagymás vajas spárga
Részletek
Jan 30
Újburgonya borsóval
Jan 30
Újburgonya borsóval

A recept nem hangzik túl izgalmasnak, de maga a tény, hogy minden zöldséget Matthew és a kert csapata vetette el, gondozta és leszedte és mi fogyasztottuk el helyben, az egy csoda. Nem tudtunk betelni azzal az ízvilággal, amit a legfrissebb, karnyújtásnyi távolságban megérett zöldségek nyújtanak. A mostani dobozokból ti is megélhetitek ezt a csodát!

Részletek
Jan 30
Eperturmix Spenóttal
Jan 30
Eperturmix Spenóttal
Részletek
Jan 30
Cukkini-tagliatelle paradicsomos szószban
Jan 30
Cukkini-tagliatelle paradicsomos szószban

Spagetti helyett a cukkinit szalagozzuk fel, így úgyanúgy fel tudjuk tekerni villára a cukkinit, mintha tészta lenne - ettől lesz különleges az étel. A gyerekek nagyon élvezték!

Részletek
Jan 30
Paradicsomos vöröslencse mentával
Jan 30
Paradicsomos vöröslencse mentával

Nagyon egyszerű, gyors, mégis különleges ízvilágú egytálétel. Ha nincs kedvünk főzni, de valamit enni kell, akkor ajánlom. Nem igényel túl sok időt, se munkát, csak arra figyeljünk, hogy a lencse ne égjen oda. Egyébként elrontani nem nagyon lehet.

Részletek
Jan 30
Édes fehér salátahagyma leves zsályával
Jan 30
Édes fehér salátahagyma leves zsályával
Részletek
Jan 30
Kata "Pásztorpitéje"
Jan 30
Kata "Pásztorpitéje"

Ez egy klasszikus angol étel, melyet most vegetáriánus változatban készítettünk el, és Kata kicsit megbolondította savanyúkáposztával. Nagyon finom lett!

Részletek
Csőben sült burgonya
Csőben sült burgonya
Részletek
Hokkaido vöröslencsével és spenóttal
Hokkaido vöröslencsével és spenóttal

Tápláló, meleg, egyszerűen elkészíthető egytál-étel hűvösebb napokra.

Részletek
Brokkoli bundában
Brokkoli bundában

Nagyon egyszerű, ízletes ennivaló, melyet olajban kisütés helyett sütőben sütjük ki és még így is ropogós lesz. A gyerekek az utolsó falatig befalták az összes brokkolit!

Részletek
Hagyma bhajis joghurttal
Hagyma bhajis joghurttal

Már nagyon untuk az ugyanolyan ízeket a mindennapokban. Valami másra, szokatlanra vágytunk. (Legalábbis Matthew biztos!) Mit csináljon a feleség? Hm...

Amikor Angliában éltünk, akkor sokszor ettünk indiai kaját, és ránk maradt sok eladhatatlan vöröshagyma is így a szezonja végén, amit valahogy fel kellett használnunk. Így alakult, hogy hagyma bhajit csináltunk. A bbc Good Food receptje alapján inspirálódtunk ennek elkészítésére. Lányunk mondta, hogy olyan, mintha étteremben ettünk volna!

Részletek
Spenótos lasagne
Spenótos lasagne
Részletek
Lusta sült krumpli édesburgonyával és oriental salimix-szel
Lusta sült krumpli édesburgonyával és oriental salimix-szel

Szuper étel, ha barátok jönnek hozzánk, és nem akarunk sokat bíbelődni az előkészületekkel és a sütéssel. Csak elég időt kell szánni a sütéshez! Barátaink és a három gyerekük mind boldogan megették!

Részletek
Jan 24
Matthew pásztorpitéje
Jan 24
Matthew pásztorpitéje

Téli időszak legtáplálóbb étele, Matthew egyik kedvence!

Részletek
Szept 21
Hokkaido krémleves
Szept 21
Hokkaido krémleves

Igazi őszi finomság a hűvös estékre!

Részletek
Oldaltérkép

Nyitóoldal

Termékek

Átvevőpontok listája

GYIK

Doboz előfizetés

Házhozszállítás

Segítség a rendeléshez

Zsámboki Biokert honlapja

Információk
  • Általános szerződési feltételek
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Fizetés
  • Szállítás
  • Elérhetőségek
Naspolyafa Kft
  • 2116 Zsámbok, Szent László u. 56
  • +36-30/072-3303
  • info@zsambokibiokert.hu
  • facebook

  • pinterest

  • instagram

borgun_hu
Paylike
  • Teljes választékunk 
  • Bio Zöldség & Gyümölcs Dobozok 
  • Bio Zöldség- & Gyümölcsválaszték 
  • Bio Lisztek & Gabonák 
  • Bio Fűszerek & teák 
  • Bio Italok - zöldség- & gyümölcslevek, kakaó 
  • Bio Lekvárok & mézek 
  • Bio Olajok 
  • Bio Szószok & öntetek 
  • Könyvek 
  • Tudnivalók
    Tudnivalók
    • Rendelési tudnivalók
    • Átvevőpontok listája
    • Házhozszállítás
    • A dobozrendszerről
    • Doboz előfizetés
    • MOM Ökopiac
    • Gyakori kérdések
  • Rólunk
    Rólunk
    • Filozófiánk
    • Miért a biot válasszuk?
    • Csapatunk
  • Hírlevél
  • Blog
  • Receptek
  • Dolgozz nálunk!
Nyelv váltás
  • hu
  • en
Belépés
Regisztráció
Adatkezelési beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.