
Napsugárkrém
Éva, a Rákoscsaba Átvevőpont koordinátorának receptje:
Alapvetően én a hazai és a szezonális zöldség-gyümölcs fogyasztást preferálom. Ez bizony együtt jár azzal, hogy valamit kicsit megununk. Így jár időnként a kanadai sütőtök is, ami egyébként nálunk hatalmas kedvenc, de semmi gond, ilyenkor szoktam bevetni a napsugárkrém receptemet. Azért kapta tőlem ezt a nevet, mert olyan gyönyörű a színe és már a nevétől is jobb kedvem lesz így a téli estéken. Vigyázzatok, mert nem lehet belőle eleget készíteni, én szóltam...
Hozzávalók:
sütőben sült kanadai tök (ne legyenek rajta túlsütött részek)
frissen facsart narancslé (ha van kedvem hártyázva teszem bele a gyümölcshússal együtt)
kevés mazsola
ízlés szerint méz, nádcukor stb.
Nincs pontos mennyiségem, a lényeg, hogy annyi narancslét öntsünk az aprítóba a sülőtökre, ami mellett még krémszerű az állaga, de már érezhető a narancs íze is. Krémesre keverjük az aprítógépben. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát, és ha kell édesítőt is (én nem tettem, mert olyan édes volt a sütőtök).
Jó étvágyat!