Pak choi és gomba stir-fry
A pak choi a kínai konyha egyik alapzöldsége, roppanós, édeskés levelű káposztaféle. Köretként halakhoz, sült tésztákhoz vagy rizshez keverve a legjobb, de önmagában is fogyasztható.
Hozzávalók:
200 g gomba
200g pak choi
1 cs újhagyma
3 gerezd fokhagyma
szezámolaj
szójaszósz
200 g kínai tészta
Pár csepp citromlé
Pirított szezámmag
Elkészítés:
Főzd ki a tésztát.
Egy wokban melegíts szezámolajat és pirítsd benne 1 percig a fokhagymát.
Add hozzá a szójaszószt, a felszeletelt gombát, a hosszúkásra vágott pak choit és újhagymát.
Sűrűn kevergetve pirítsd addig, amíg a pak choi szárai megpuhulnak, de még roppanósak.
Süsd össze a tésztával és pár csepp citromlével meglocsolva, pirított szezémmaggal meghintve tálald.