
Febr
11
2025
17:23
Febr
11
2025
17:23
Vajon pirított zellerrudacskák spenótos lilakáposztával
Hozzávalók:
Egy nagyobb fej zeller
2 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
egy fél fej lilakáposzta
0.3 kg répa
10 dkg spenót
A zellert vékony rudakra vágjuk fel, olvasszuk fel a vajat. Öntsük a zeller a vajra, sózzuk és fedjük le, hagyjuk főni. Időnként kevergessük meg.
A vöröshagymát, lilahagymát felkockázzuk apróra és pirítsuk meg olajon.
A lilakáposztát, répát is felkockázzuk, és a pirított hagymára öntsük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ha már jól megpuhult a répa, akkor keverjük bele a spenótot egészben, illetve adjunk hozzá fokhagymát is. Jól keverjük el.
Nagyon finom bármilyen gabonafélével, mi itt éppen quinoával fogyasztottuk.
Jó étvágyat!