Spenótos fetás quiche
A spenótot és a fetát isten is egymásnak teremtette! Erről a quiche-ről is csak szuperlatíviuszokban lehet beszélni. Biztosan nem fogjátok megbánni, ha kipróbáljátok.
Hozzávalók:
Tésztához:
15 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
5 dkg fehér búzaliszt
1 tojás
10 dkg vaj
Fél deci langyos víz
só
Töltelékhez:
40 dkg spenót
2 cs újhagyma
3 gerezd fokhagyma
150 g Feta
3 db tojás
1 dl tejszín
5 dkg sajt
só, bors
A hideg vajat kis kockákra vágjuk, hozzákeverjük a liszthez. Hozzáadjuk a felvert tojást, a sót és a langyos vizet is és alaposan összegyúrjuk. Fóliába csomagolva minimum 15 percig pihentetjük a hűtőben.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A spenótot megmossuk, alaposan lecsepegtetjük. Az újhagymát felvágjuk apró darabokra.
Serpenyőben olajat hevítünk, megpirítjuk rajta az újhagymát, hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk és 10 percig dinszteljük.
A tésztát a sütőforma méretére nyújtjuk, kibéleljük vele. Villával megszurkáljuk és kb 10 perc alatt elősütjük.
Miközben sül a tészta felverünk 2 db tojást, hozzákeverjük a fetát és a tejszínt. A félig megsült tésztán elegyengetjük a spenótot, ráöntjük a tojásos masszát, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.
Salimixxel tálaljuk.