
Paradicsomos vöröslencse mentával
Nagyon egyszerű, gyors, mégis különleges ízvilágú egytálétel. Ha nincs kedvünk főzni, de valamit enni kell, akkor ajánlom. Nem igényel túl sok időt, se munkát, csak arra figyeljünk, hogy a lencse ne égjen oda. Egyébként elrontani nem nagyon lehet.
Hozzávalók:
1 db édes fehér salátahagyma
fél kg puha paradicsom
1 db citrom leve
fél csokor menta
pár gerezd fokhagyma
fűszerek (pl: garam masala), só, bors
olívaolaj
Szeleteljük fel a zöldségeket, a hagymát, fokhagymát pirítsuk meg egy kis olajon. Adjuk hozzá a paradicsomot és a fűszereket. Jól keverjük össze, majd adjuk hozzá a vöröslencsét is, fedjük le. Időnként keverjük meg, és adjunk hozzá vizet, amennyit felvesz, ne túl sokat, mert a paradicsom is levet ereszt, ahogy fő. Ahogy a lencse megfő, adjuk hozzá a mentát és a citromlevet, a fedőt vegyük le. Keverjük el, míg kicst összesűrűsödik a lencse.
Jó étvágyat!