Tepsiben sült burgonya
Hozzávalók:
0.5 kg burgonya
0.5 kg sárgarépa
1 db póréhagyma
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1 db kínai kel
Só, bors
A sütőt melegítsük elő 180 °C fokra. A zöldségeket, kivéve a kínai kelt, apróra darabokra vágjuk, beleöntjük egy nagy és mély tepsibe. Sózzuk meg és fűszerezzük ízlés szerint. Locsoljuk meg bőségesen napraforgóolajjal és keverjük jól össze, hogy mindenhova jusson az olaj. Tegyük be a sütőbe kb fél-egy órára, 20 percenként keverjük meg a tepsiben a zöldségeket. A kínai kelt felezzük el hosszában, majd szeleteljük fel vékonyan. Keverjük össze egy tálban napraforgóolajjal.
Amikor látjuk, hogy a krumpli kezd megpirulni, megfőni és felpuhulni, akkor szórjuk rá a vékonyan felszeletelt kínai kelt a zöldségek tetejére, ízlés szerint sajtot is reszelhetünk rá. Tegyük vissza a sütőbe míg a kínai kel (és a sajt) is kicsit megpirult.
Jó étvágyat!