
Spenótos lasagne
Hozzávalók:
3 fej vöröshagyma
0.7 kg sárgarépa
0.5 l paradicsomszósz
300 g spenót
pár gerezd fokhagyma
0.5 l tej
reszelt sajt
lasagne tésztalapok
Szeleteljük fel a hagymát, pirítsuk meg a felét egy wokban, pirítsuk hozzá a fokhagymát is, majd adjuk hozzá a sárgarépát. Amint kicsit kezdene odakapni a répa, öntsük fel a paradicsomszósszal, sózzuk, borsozzuk, kicsit hagyjuk főzni, folyamatos kevergetés mellett. Végül keverjük bele a spenótot, és vegyük le tűzről.
Készítsük el a fehér sajtszószt is. Pirítsuk meg a hagyma másik felét egy kis olajban. Adjunk hozzá kis lisztet, folyamatosan kevergetve pirítsuk meg a lisztet is. Amint jó illata lesz, barnulni kezd, fokozatosan adogatva keverjük hozzá a tejet, figyeljünk arra, hogy ne csomósodjon. Reszeljünk bele egy kis szerecsediót, sózzuk. Addig adjunk hozzá tejet, amíg krémes állaga nem lesz. A végén adjuk hozzá a reszelt sajtot is.
Melegítsük elő a sütőt. Egy sütőtepsiben rétegezzük egymásra először a paradicsomos szószt, majd a lasagne tésztát, majd a fehér sajtszószt, utána újra lasagne tészta, paradicsom szósz, lasagne tészta, rétegessük addig, míg el nem fogynak a szószok és a tészták.
A tetejére szórjunk sajtot és mehet a sütőbe. Süssük aranybarnára. Jó étvágyat!