
Okra Curry pirított Pak Choi levelekkel
Hozzávalók:
150-200 g okra
1 fej vöröshagyma
1 db Hokkaido tök
2-3 cékla
garam masala, curry, só és bors
2 Pak Choi
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
3-5 gerezd fokhagyma
Vágjuk fel a vöröshagymát, a tököt és céklát vágjuk kicsi kockákra. Pirítsuk meg a hagymát és adjuk hozzá a zöldségeket, fedjük le.
Ezalatt az okrát vágjuk fel karikákra (a két végét vágjuk le). Amint megpuhulnak a zöldségek, adjuk hozzá az okrát is, illetve fűszerezzük, sózzuk. Fedjük le megint. 5-10 percenként nézzünk rá, ha kezd kicsit megpirulni az alján, akkor adjunk hozzá kis vizet, majd fedjük le. Addig ismételgessük, míg az okra is felvette a fűszerek ízét, kicsit megpuhult.
A hagymákat szeleteljük, pirítsuk meg olajon. Ezalatt szeleteljük fel a pak choy-t is, majd adjuk a hagymákhoz. Kevergessük folyamatosan, amint vibráló zöld lesz a pakchoi, adjuk hozzá a fokhagymát is, keverjük jól bele és kész is!
Rizzsel, kölessel vagy más gabonával tálaljuk.
Jó étvágyat!