Babfőzelék Basmati rizzsel és korianderzölddel
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
300 g Pinto bab
2 evőkanál pirospaprika
Só, bors, kis korianderzöld ízlés szerint
300 g Basmati rizs
Kockázzuk fel a hagymát és olajon pirítsuk meg. Vágjuk fel a répát is. A babot és a répát keverjük össze a hagymával, sózzuk, borsozzuk és öntsük fel forró vízzel. Tegyünk rá fedőt.
Időközben a Basmati rizst is főzzük meg forró, sós vízben.
A pirospaprikát jól keverjük el langyos vízben, majd öntsük hozzá a bableveshez, főzzük tovább, míg a bab meg nem puhul.
Friss, apróra vágott korianderzölddel tálaljuk. Adhatunk még hozzá joghurtot, illetve kolbászt is főzhetünk a babfőzelékbe. Nagyon jól esik egy hosszú, dolgos nap után.
Jó évágyat!