Kínai kel saláta
A kínai kellel kora tavasszal, de inkább ősszel lehet találkozni. Előnye, hogy nagyon alacsony a kalóriatartalma, mégis laktató. Ellentétben a többi káposztafélével nem puffaszt, , magas a fehérjetartalma és könnyen emészthető. Levelei sokáig megőrzik frissességüket, jól tárolható a hűtőben akár hetekig is.
Hozzávalók:
½ kínai kel
1 cs újhagyma
1 cs hónapos retek
1 gerezd fokhagyma
2 kk szójaszósz
1 kk földimogyoró olaj
2 ek rizs ecet
1 db lime
szezámmag
chili ízlés szerint
Elkészítés:
Csavard ki a lime levét és egy tálkában keverd össze szójaszósszal, rizsecettel, földimogyoró olajjal a zúzott fokhagymával. Szórj bele őrölt chilit és sót ízlés szerint.
Az újhagymát, retket, kínai kelt vágd nagyon vékony csíkokra (julienne).
Keverd össze egy tálban a dresszinggel, és szezámmaggal megszórva tálald.