
Currys sütőtök brokkolival, Basmati rizzsel és Paneer sajttal megszórva
Hozzávalók:
Curryhez:
1 db sütőtök felkockázva, kimagozva
1 db nagy fej brokkoli virágaira szedve
Paneerhez:
1 l teljes biotej
fél citrom kifacsart leve
Basmati rizshez:
400g rizs
paneer készítésből az egész savó
A felkockázott sütőtököt és brokkolit főzzük puhára egy kis vízzel és a curry szósszal, edény lefedve.
A paneerhez forraljuk fel a tejet, majd adjuk hozzá a citrom levét. Keverjük egy kicsit össze, és amint teljesen szétvált a savó és a paneer, vegyük le a tűzről. Egy muszlinanyagba, alatta legyen szűrő és egy nagy tál, öntsük bele az egészet. A paneer fennmarad az anyagban, várjuk meg, míg a savó teljesen kicsöpög. Majd a jól szorosan kössük össze a muszlinanyagot és tegyünk rá egy súlyt, hogy összeálljön teljesen a paneer. Képekkel illusztrálom, hogy érthetőbb legyen.


A megmaradt savóval főzzük meg a basmati rizst.
Jó étvágyat!