
Kata "Pásztorpitéje"
Ez egy klasszikus angol étel, melyet most vegetáriánus változatban készítettünk el, és Kata kicsit megbolondította savanyúkáposztával. Nagyon finom lett!
Hozzávalók:
1 kg burgonya
egy csomag zsálya - lehet oreganó, majoranna vagy más zöldfűszer is
500g barna lencse
1 üveg savanyúkáposzta
Só, bors
Kis sajt
Főzzük meg a burgonyát sós vízben, majd ha ez kész, hámozzuk meg, szórjuk bele a választott zöldfűszerünket és törjük össze alaposan, hogy pürévé váljon. Szoktam egy kis vajat is hozzátenni, hogy krémesebb legyen. A barnalencsét főzzük puhára sós vízben. Amint kész a lencse, öntsük át egy sütőtepsibe. A tetejére terítsük szét a svanyúkáposztát majd annak a tetejére meg kenjük szét a krumplipürét. Szórjunk rá reszelt sajtot, majd süssük meg a sütőben addig, míg a sajt rá nem olvad, aranybarna nem lesz. Jó étvágyat!