
Sült hal ropogós burgonyával és salátával
Hozzávalók:
Hal - ha nem eszel halat, akkor friss, szezonális zöldségekkel lehet kiváltani. pl padlizsán, cukkini.
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 fej vöröshagyma
Vaj
1 kg burgonya
olívaolaj
só
Salátához:
paradicsom
uborka
bazsalikom
A burgonyát mossuk meg majd főzzük puhára forró, sós vízben . Hámozzuk és szeleteljük fel, és egy kis olajban pirítsuk meg mindkét oldalát, míg aranybarna nem lesz.
A halat vajjal és felszeletelt vöröshagymával egy serpenyőben főzzük puhára. Az elején még fedjük le, amint elkezd puhulni a hal vegyük le a fedőt, és keverjük meg időnként, hogy ne égjen oda. Adjuk hozzá az apróra kockázott fokhagymát.
A padlizsánt felszeleteljük és besózzuk alaposan, tegyük félre. Ezalatt a vöröshagymát és a cukkinit kockázzuk fel, dinszteljük meg a hagymát és keverjük hozzá a cukkinit. Mossuk le a sót a padlizsánról és kockázzuk fel azt is, majd keverjük hozzá a zöldségekhez. Adjunk hozzá sót, fűszereket, ahogy szeretitek.
A salátához valókat mossuk meg, vágjuk fel és öntsük le finom balzsamecetes-mézes-mustáros olívaolajjal.
Jó étvágyat!