Sült burgonya krémes póréval és friss tarlórépával
Krémes, meleg, ropogós, friss ízek széles palettája egy étkezésre! A háromféle minőség a teljesség élményével ajándékoz meg.
Hozzávalók:
- 1-2 kg sárga burgonya
- 2-3 db póréhagyma
- 5 db friss tarlórépa
- 3 db friss répa
- só, bors, citrom, olívaolaj
- esetleg dió, lilahagyma
Melegítsük elő a sütőt. A burgonyát kicsikre vágjuk, szórjuk egy nagy tepsiíbe. Locsoljuk meg napraforgóolajjal, sóval és tegyük a sütőbe. A póréhagymát vágjuk hosszában félbe majd úgy karikákra, és lassú tűzön gyarkan kevergetve krémes állagúra főzzük. Sót, borsot adjunk hozzá ízesítés szerint. Miközben ezek főnek, reszeljük le a tarlórépát, répát egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, citrommal vagy balzsemecettel, s adhatunk hozzá egy kis tört diót. Jól keverjük össze. A salátához nagyon apróra vágott lilahagyma is illik, ha azt kívánjuk meg. A tepsis burgonyára nézzünk rá időnként, forgassuk át, hogy ne égjen meg a teteje. Amikor már úgy látjuk, hogy lassan kész a burgonya, akkor reszeljünk a tetejére sajtot és süssük aranybarrnára.
Ha éppen nincs a kínálatunkban tarlórépa, akkor zellerrel és idared almával helyettesíthetjük.
Jó étvágyat!