
Hokkaido vöröslencsével és spenóttal
Tápláló, meleg, egyszerűen elkészíthető egytál-étel hűvösebb napokra.
Hozzávalók:
- 1 kisebb hokkaido tök
- 2-3 fej vöröshagyma
- 500g vöröslencse
- 250g spenót
- fokhagyma - ízlés szerint
- só, bors
A hagymát szeleteljük fel, a tököt hámozzuk meg, vegyük ki a magját és kockázzuk kis darabokra. Pirítsuk meg a hagymát egy kis olajon egy magasfalú edényben, adjuk hozzá a tököt. Kevergessük folyamatosan, adjunk hozzá még olajat, hogy ne égjen oda. Adjuk hozzá a fokhagymát is, hogy az is megpiruljon. Ha már látjuk, hogy a tök kezd puhulni, akkor keverjük bele a vöröslencsét és adjunk hozzá annyi forró vizet, hogy épp ellepje a zöldségeket. Adjunk hozzá sót, borsot, majd fedjük le és hagyjuk, hogy megfőjön a lencse is. Amint kész a lencse is, keverjük bele a spenótot. (Csak a szárát szoktam leszedni róla, nem vágom fel). Jól keverjük bele, hogy mindenhova jusson a spenót. Vegyük le a tűzről, hagyjuk egy kicsit állni, hogy a spenót is egy kicsit megfonnyadjon.