
Újburgonya borsóval
A recept nem hangzik túl izgalmasnak, de maga a tény, hogy minden zöldséget Matthew és a kert csapata vetette el, gondozta és leszedte és mi fogyasztottuk el helyben, az egy csoda. Nem tudtunk betelni azzal az ízvilággal, amit a legfrissebb, karnyújtásnyi távolságban megérett zöldségek nyújtanak. A mostani dobozokból ti is megélhetitek ezt a csodát!
Hozzávalók:
1 kg újburgonya
1 cs új sárgarépa
egy adag zöldborsó
2 db főzőhagyma
kis vaj
petrezselyem, tárkony, kakukkfű vagy más fűszerek
Az újburgonyát főzzük ki sós vízben. Amint puha lesz, öntsük le róla a vizet és adjunk hozzá egy kis vajat meg a felaprózott fűszereket. Jól rázzuk össze.
A főzőhagymát, répát szeleteljük fel, a borsót fejtsük meg. Kis olajon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a borsót. Ne pirítsuk túl sokáig, az a jó, ha roppanós marad a zöldség, a borsó meg világító zöld maradjon, ne várjuk meg, míg elveszti a színét. Így megmarad a beltartalma és az ízvilága sem sérül.
Salátával tállajuk.
Jó étvágyat!