
Bableves lecsóval
Hozzávalók:
300g Pinto bab beáztatva
4 db burgonya felkockázva
3 fej vöröshagyma
0.5 kg répa
Egy üveg lecsó vagy passata
Só, bors, fűszerek
Kis almaecet
Áztassuk be a babot a főzés előtti éjszakára. Másnap kockázzuk fel a vöröhagymát, pirítsuk meg olajon, majd tegyük bele a babot, krumplit, sózzuk és öntsük fel az egészet forró vízzel. Főzzük egy jó órát, és keverjük bele a lecsót is. Fűszerezzük. Fedjük le, és időnként megkevergetve főzzük teljesen puhára a babot. Körülbelül másfél óra a főzési idő. Ez ugyan hosszú, de nem kell végig a tűzhely mellett álldogálni. Csak ne felejtkezzünk meg róla!
Kis almaecettel tálaljuk. Jó étvágyat!