Blog

Hokkaido krémleves

Arnóth Katalin
2024.09.21 14:15

Igazi őszi finomság a hűvös estékre!

Összetevők:
  • 1 Hokkaido sütőtök (a héja maradjon meg)

  • 1 lilahagyma

  • 1 piros chili (ha szeretjük csípősen)

  • 2 doboz paradicsompüré (2x140 g / 2x5 oz)

  • 1-2 közepes méretű burgonya

  • 1 póréhagyma

  • 1 petrezselyemgyökér

  • 1,5 l csirkealaplé (6 csésze) - opcionális

  • 2 evőkanál citromlé

  • 2 evőkanál almaecet (elhagyható)

  • 1 teáskanál cukor - opcionális

  • 1 teáskanál szárított kakukkfű

  • 1 teáskanál paprika

  • 2-3 teáskanál só

  • 2,5 dl tejszín (1 csésze) - opcionális

Elkészítés:
Az összes zöldséget megtisztítjuk, és durvára vágjuk; a hokkaidót kettévágjuk, a magokat kanállal eltávolítjuk. A hokkaidót durvára vágjuk úgy, hogy a héja rajta maradjon. A magokat tegyük félre.
Tisztítsuk meg a magokat durván, és 200 C fokos sütőben kb. 20-30 percig sütjük, vagy amíg ropogósra sül. Később feltétként használjuk fel őket.
Egy nagy serpenyőben; melegítsünk fel egy kis növényi olajat, és pirítsuk meg a piros chilit, a paradicsompürét és a hagymát néhány percig.
Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a tejszínt.
Hagyjuk az egészet közepes lángon párolódni/főni, amíg a sütőtök és a burgonya megpuhul. Ez körülbelül 30-40 perc.
Botmixerrel turmixoljuk az összes hozzávalót szép sima levessé.
Alacsony hőfokon adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük bele a levesbe. Ez opcionális, enélkül is nagyon finom lesz a leves.
A pirított tökmaggal tálaljuk!